Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

Terug naar overzicht routes

Water op de stuwwal

Bovenop de stuwwal is het droog, maar aan de flanken en op ondoorlatende leemlagen komt het water via bronnen en sprengen aan de oppervlakte. De Romeinen had dat al ontdekt. Het bronwater bij Beek was in de 19de eeuw de basis van een grote wasserijnijverheid. Ook stonden hier vroeger drie watermolens.

Wasvrouw

Wandelgidsje Over oude landgoederen

< Terug

Het Keteldal tussen Berg en Dal en Beek is een van de open plekken die u tijdens deze bosrijke wandeling passeert

Door Berg en Dal

Bij deze wandelroute ligt het accent op de vroegere landgoederen die hier in de loop van de tijd zijn gesticht. Op de route ligt veel bos, maar ook halfopen gebied met mooie vergezichten. Af en toe klimmen en dalen. U loopt langs het Afrikamuseum en over voormalige landgoederen met bossen en glooiende velden. Via het Kastanjedal, langs de dikste boom van Nederland - de Kabouterboom, wandelt u tenslotte naar Beek, en door het Keteldal weer terug naar het startpunt.
Lengte: 10,5 km.

Startpunt: Parkeerplaats Tivoli, Berg en Dal.

Bron: het gidsje 'Over oude landgoederen', uit de serie Wandelen in Groesbeek (uitverkocht). Download hieronder de routebeschrijving en routekaart.

Downloaden:

Routekaart

Routebeschrijving
Let op: routebeschrijvingen kunnen verouderd zijn, de routes worden niet meer regelmatig gecontroleerd. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van de app, of print in ieder geval ook het kaartje van de route uit en houd op het kaartje bij waar u bent!

GPS-track (zip)

Link naar Viewranger: route en app