Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

Terug naar overzicht routes

St. Jansberg

De Sint-Jansberg is een landgoed met beboste hellingen, akkers en weilanden. De landbouwgronden worden doorsneden door ’holle’ wegen. Het bosgedeelte bestaat uit fraaie oude loofbossen en naaldbossen.

Bosanemoon

Meer info over de bijzondere flora en fauna van dit Natura 2000-gebied:

Natuurmonumenten

Wandelgidsje Dwars op het Pieterpad

< Terug

Uw wandeling gaat langs de Bovenste Plasmolen, een gerestaureerde dubbelslag-watermolen op voormalig landgoed St. Jansberg

Naar de Sint-Jansberg

Een rondwandeling door het glooiend landbouwgebied van Klein Amerika, door het Zevendal, naar natuurgebied de Sint-Jansberg op de steile stuwwalhelling boven het Maasdal. Van het voormalige landgoed zijn nog slechts resten te zien, van o.a. de tuin en de drie vijvers. Een gevarieerde route met prachtige vergezichten.
Lengte: 12,5 km, verkorte route 10 km.

Startpunt: Kerkplein, Breedeweg.

Bron: het gidsje 'Dwars op het Pieterpad', uit de serie Wandelen in Groesbeek (uitverkocht). Download hieronder de routebeschrijving en routekaart.

Downloaden:

Routekaart

Routebeschrijving
Let op: routebeschrijvingen kunnen verouderd zijn, de routes worden niet meer regelmatig gecontroleerd. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van de app, of print in ieder geval ook het kaartje van de route uit en houd op het kaartje bij waar u bent!

GPS-track (zip)

Link naar Viewranger: route en app