Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

Terug naar overzicht routes

Landgoed Mookerheide

Na het vertrek van de kloosterzusters in 1985 is Natuurmonumenten in bezit gekomen van het voormalige landgoed dat bestaat uit heidevelden, bos en landbouwgronden. Interessant zijn de 17de-eeuwse verdedigingswerken Heumense Schans en Mookerschans.
Meer info over dit gebied:

Natuurmonumenten

Wandelgidsje Over oude landgoederen

< Terug

Vanaf de Mookerheide heeft u een prachtig uitzicht op o.a. de kerktorens van Cuijk

Wolfsberg en Mookerheide

De route gaat door gevarieerd bos en heide van de voormalige landgoederen Wolfsberg en Mookerheide. Langs de historische verdedigingswerken Heumense Schans en Mookerschans (aardkundige monumenten) naar de hooggelegen Mookerheideaan de voet van de Maas. Ook het Jachtslot Mookerheide in Jugendstil stijl is de moeite waard. Mooie vergezichten. Af en toe een korte, steile klim.

Lengte: 16 km, korte variant 6 km.

Startpunt: Dorpsplein (bij gemeentehuis), Groesbeek.

Bron: het gidsje 'Over oude landgoederen', uit de serie Wandelen in Groesbeek (uitverkocht). Download hieronder de routebeschrijving en routekaart.

Downloaden:

Routekaart

Routebeschrijving
Let op: routebeschrijvingen kunnen verouderd zijn, de routes worden niet meer regelmatig gecontroleerd. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van de app, of print in ieder geval ook het kaartje van de route uit en houd op het kaartje bij waar u bent!

GPS-track (zip)

Link naar Viewranger: route en app