Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

De voorbereiding van uw wandeling

Routegidsjes

Voor de meeste wandelingen is een routegidsje beschikbaar. Daarin staat niet alleen de routebeschrijving, maar ook interessante wetenswaardigheden over het gebied waar u doorheen loopt, over het landschap, cultuurhistorie en flora en fauna. Wandelgidsjes en -kaarten van Groesbeek en omgeving zijn te koop bij VVV Groesbeek (Dorpsplein 1a, bij gemeentehuis), de lokale Bruna (Dorpsstraat 31), enkele campings en ook VVV Nijmegen (Keizer Karelplein). Enkele boekjes uit de serie Wandelen in Groesbeek zijn uitverkocht. Van alle wandelingen uit deze serie is een pdf-bestand van het boekje te downloaden vanaf deze website.

Routebeschrijving

Van tien wandelingen is de routebeschrijving te downloaden vanaf deze website. Van de Geopaden is een goede gedocumenteerde routegids te koop, maar u kunt desgewenst ook routebeschrijvingen van de betreffende website downloaden. Dat geldt ook voor de wandeling Van Bron tot Kraan (7 km). Let op: routebeschrijvingen kunnen verouderd zijn.

GPS-tracks

Van elf routes kunt u vanaf deze website de gps-tracks (.gpx-bestanden) downloaden en vervolgens laden in uw eigen gps-apparaat. Ook in dat geval kan het prettig zijn om het bijbehorende routegidsje of routebeschrijving met de bezienswaardigheden onderweg bij u te hebben.

De route op uw telefoon

Met de gebruiksvriendelijke app van Viewranger kunt u een groot aantal wandelroutes van deze website volgen met behulp van uw smartphone. De kaartachtergrond is Openstreetmap. Download daarvoor eerst de betreffende app (gratis versie) op Viewranger en haal de gewenste route op.

Van onderstaande wandelingen kunt u nu de route volgen m.b.v. deze app:
Rondom het Bevrijdingsmuseum 1944-1945 (6 km)
Rondom Orientalis en Afrikamuseum (6,5 km)
Ommetje rond De Horst (6,5 km)
Rondje Groesbeek (7 km)
Over de Zevenheuvelen (10 km)
Door Berg en Dal (10,5 km)
Over de heide bij Nijmegen (11 km)
Naar de St Jansberg (12,5 km)
Wolfsberg en Mookerheide (16 km)
Nederrijkswoud (16 km)

Op een na ('Over de heide bij Nijmegen') zijn dit routes uit de 5-delige serie 'Wandelen in Groesbeek'. Voor de beschrijving van de bezienswaardigheden onderweg is het prettig om de routebeschrijving bij u te hebben. De app toont voorlopig alleen de route (geen verkorte varianten) en de waypoints van de bezienswaardigheden. De boekjes 'Dwars op het Pieterpad' en 'Woudlopen' zijn helaas uitverkocht, hopelijk komt er snel een opvolger. Als service aan bezoekers is een pdf-bestand van de routebeschrijving en kaart van de routes op deze website gezet. Let op: routebeschrijvingen kunnen verouderd zijn, de routes worden niet meer regelmatig gecontroleerd. Het is daarom verstandiger om gebruik te maken van de app, of print in ieder geval ook het kaartje van de route uit en houd op het kaartje bij waar u bent!

Tips voor het gebruik van de app