Op deze website vindt u alles over wandelen in Groesbeek

Terug naar overzicht routes

IJstijden

In die voorlaatste ijstijd reikten landgletjsers vanuit Scandinavië tot in onze streken. Twee gletsjertongen kwamen tot bij Groesbeek en Kleve en drukten de bevroren onderliggende grondlagen omhoog. Zo werd het heuvelachtige stuwwallandschap gevormd. We noemen het een geotoop: een gebied met bijzondere aardkundige (=geologische) kenmerken.

Gidsje Geopaden

< Terug

Het Zevendal nabij de Mookerheide is een asymmetrisch droogdal

Geopaden, geologische themawandelingen

Onder de titel 'Geopaden op de stuwwal bij Mook' heeft de Vereniging Geopaden Stuwwal inmiddels vijf wandelroutes uitgezet in het gebied op de stuwwal tussen Mook en het Duitse Kranenburg. Centraal in de wandelingen staat de geologie van de stuwwal. Wie daarover meer wil weten (en daardoor onderweg meer wil zien), wordt geadviseerd niet alleen de routebeschrijving mee te nemen, maar ook het achtergrondboekje 'Geopaden op de stuwwal' aan te schaffen. Mooie uitzichten, veel klimmen en dalen.

Lengte: hangt van de gekozen route af, tussen 5 en 16 km.

Startpunt: hangt van de gekozen route af, o.a. station Mook Molenhoek.

Bron: het boek 'Geologie van de stuwwal' (€ 12,95, Uitgeverij Matrijs) met alle routes en veel nuttige achtergrondinformatie. Op de website van de Stichting Geopaden kunt u de routebeschrijvingen en gps-tracks downloaden.